Bakterie v 5.C

V hodině přírodovědy jsme se dozvěděli, že i prospěšné bakterie (např. lactobacillus) jsou součástí živé přírody. Paní učitelka nám vyprávěla, jak se dá vyrobit domácí jogurt. Rozhodli jsme se to společně zkusit a výsledku nelitujeme. Bakterie se při teplotě 45°C namnožily a vzniknul nám krásný hustý jogurt, na kterém jsme si druhý den o svačině pochutnali.
Abychom nezapomněli, jak se jogurt vyrábí, napsali jsme si postup výroby jako diktát. Někteří z nás ho už úspěšně vyrábí i doma.
5.C

Důležité odkazy
Náš YouTube kanál
Ukázky z fotogalerie
Kontaktní údaje

ZŠ Benátky nad Jizerou,
Husovo náměstí 55
294 71 Benátky nad Jizerou

GPS
50.2915497N, 14.8244208E

IČ: 70997501
IZO: 102326657
RED_IZO: 600049078
Datová schránka: mm9mjmm
č.ú.: 51-6902130207/0100

Podatelna
sekretariat@1-zsbenatky.cz